مطالبه ۱۰۰۰ میلیاردی شبکه دارویی آستان قدس از مراکز درمانی دولتی و غیردولتی
دکتر سید مهدی سدیدی در گفتوگو با اداره ارتباطات و رسانه اظهار کرد: این محصولات، عمدتا تولید دو شرکت سامان داروی هشتم و داروسازی ثامن است که توسط شرکت پخش یاراطب ثامن در سطح کشور عرضه میشود. وی ادامه داد: ۴۰ درصد از فروش شرکت یاراطب، از محل عرضه کالاهای بیمارستانی نظیر سافاکتو، سرم و… است که در دو شرکت مذکور تولید میشود. رئیس بنیاد بهرهوری با اشاره به عدم پرداخت به موقع مطالبات به شرکتهای پخش دارو و تجهیزات پزشکی از خرداد امسال تا کنون خاطرنشان کرد: همین امر باعث شده تا کل صنعت پخش در آستانه ورشکستی قرار گیرد که حجم بیسابقه چکهای برگشتی در شرکتهای پخش دارو گواه این موضوع است.
وی ادامه داد: عدم پرداخت مطالبات علاوه بر ناترازی سود و زیان شرکتهای پخش، کاهش شدید کیفیت خدمات در بخش توزیع و به طبع آن عدم تزریق نقدینگی به شرکتهای پخش، باعث شده تا واحدهای تولیدی و تامین دارو نیز دچار بحران شوند. دکتر سدیدی افزود: در شرایط بحران، ریسک تامین و کیفیت افزایش مییابد که مغایر با سیاستهای شعار سال بوده و باعث عدم رشد و بالندگی شرکتهای دانشبنیان که نقشی مهمی در این صنعت دارند، میشود.
شایان ذکر است، سامان داروی هشتم و داروسازی ثامن، از جمله شرکتهای زیرمجموعه گروه سلامت بنیاد بهرهوری موقوفات است که به ترتیب در زمینه تولید داروی حیاتی فاکتور هشت و همچنین تولید انواع محصولات دارویی به ویژه سرم فعالیت میکنند. یاراطب ثامن دیگر شرکت زیرمجموعه بنیاد بهرهوری هم عرضه محصولات دارویی تولید شده در شبکه دارویی آستان قدس رضوی را در سطح کشور برعهده دارد که نزدیک به ۲ درصد از سهم صنعت توزیع دارو در کشور را در اختیار این شرکت است. این شرکت پخش سراسری دارو و تجهیزات پزشکی در حال حاضر ۱۹ شعبه در استانهای مختلف کشور دارد که زیر نظر دفتر مرکزی آن در تهران فعالیت میکنند.